Over Home of Horti Science

innovatie in de glastuinbouw

Wat is horti science

Het Lansingerlandse Horti Science District, bestaande uit 150 glastuinbouwbedrijven en ruim 250 toeleverende bedrijven, behoort al jaren tot de wereldtop. Horti Science vervult hierin een sleutelrol.

Horti‘ verwijst specifiek naar slimme toepassingen in de glastuinbouw om groenten, bloemen en planten beter te laten groeien onder precies gecontroleerde omstandigheden. Tal van baanbrekende ideeën en uitvindingen komen uit Lansingerland. Voorbeelden hiervan zijn revolutionaire watertechnieken die het watergebruik aanzienlijk verminderen, zoals het kweken van een kilo tomaten met slechts 4 liter water in plaats van 60 liter.

Wat betreft ‘Science‘ zien we een grote groep bedrijven in Lansingerland flink investeren in onderzoek en ontwikkeling. Ze willen zichzelf en de wereld continue verbeteren! Ook heeft Lansingerland veel kennisinstellingen. En Lansingerland heeft zelfs het beste tuinbouwinstituut ter wereld, Wageningen University & Research. Daarom is Lansingerland echt de plek voor Horti Science.

150+

Glastuinbouwbedrijven

250+

Toeleverende bedrijven
de koers en ambitie voor 2030

Horti science visie

Eén derde van de lokale banen bevindt zich in het cluster van het Horti Science District in Lansingerland. In een wereld die voortdurend evolueert op het gebied van digitalisering en technologie, speelt Lansingerland een cruciale rol. Ontdek hoe we met de Horti Science visie vooruit kijken zodat we toonaangevend blijven en de economie te bevorderen, terwijl banen behouden blijven.

Vooruitblikken op de toekomst

De tijd staat niet stil. Over tien jaar zal de wereld er op het gebied van digitalisering, verduurzaming en technologie anders uitzien. Lansingerlandse bedrijven en kennisinstellingen spelen hierin een cruciale rol. Met de Horti Science Visie kijken we vooruit, zorgen we dat het cluster toonaangevend blijft, de economie wordt versterkt en banen behouden blijven.

Doorontwikkelen Horti Science District

Het bouwen van het Horti Science District doen we samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en met betrokkenheid van onze inwoners. We zijn verheugd dat deze Horti Science visie en bijbehorende Uitvoeringsagenda aanzienlijke inhoudelijke steun ontvangen van diverse partijen.

Samenwerking intensiveren

Voor de totstandkoming van deze Horti Science visie hebben we via interactieve sessies, expertmeetings, klankbordgroepen en een inwonersavond talloze ideeën en bijdragen verzameld. Hiermee is het niet slechts een gemeentelijke visie, maar een gezamenlijke visie. We intensiveren daarom onze investeringen in onze partners in Lansingerland en de regio, omdat de economische en vooral maatschappelijke uitdagingen ons allen aangaan.

Corporate movie

Dit is Home of Horti Science.